ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lidera partidului Frontul Național, Marine Le Pen, a avertizat din nou că  actuala criză a refugiaților va sărăci Europa, profețind că edificiul european se va prăbuși. 

Marine Le Pen a fost vedeta convenției de la Milano. Alături de secretarul Ligii Nordului, partid de dreapta din Italia, Matteo Salvini, ea a acuzat Uniunea Europeană și liderii blocului comunitar pentru tot ce se întâmplă în prezent în Europa, în mod special pentru criza provocată de valul de migranți, scrie ziarul La Stampa. 

"Frontul Național francez este în favoarea cooperării între națiuni libere și suverane. Edificiul european se prăbușește și sperăm că națiunile și libertățile lor se vor întoarce", a spus Marine Le Pen în cadrul convenției partidelor de dreapta care a avut loc la Milano.

Întrebată de ce partidele de dreapta eurosceptice de obicei nu au aliați printre celelalte formațiuni politice, Marine Le Pen a spus că singurii aliați de care au nevoie aceste partide sunt oamenii.

"Suntem destinați să ne conducem țările având ca unic aliat poporul nostru", a spus Maine Le Pen, care dorește să candideze la alegerile prezidențiale din Franța din 2017.

"Brexitul ar trebui să fie un eveniment istoric și să aibă un efect de domino, astfel că și alte țări ar putea fi încurajate să urmeze aceeași cale", a declarat  la rândul său Janice Atkinson, o eurodeputată britanică.

Politicianul olandez Marcel de Graaff, membru al Partidului pentru Libertate (PVV), a vorbit despre un posibil 'Nexit' (ieșirea Olandei din UE) după un Brexit. 'O cercetare pe care noi am solicitat-o arată că pentru Olanda ar fi mai bine să iasă din UE. Astfel fiecare familie ar câștiga în plus 10.000 de euro pe an', a susținut el.

Și liderul PVV, Geert Wilders, s-a exprimat în favoarea consolidării statelor naționale.