ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marine Le Pen vorbește despre participarea sa la următoarele alegeri prezidențiale, despre susținerea lui Vladimir Putin și despre faptul că Uniunea Europeană este un adversar al democrației.

Președintele Frontului Național din Franța critică dur politica dusă de Uniunea Europeană pentru faptul că aceasta este în opinia sa un adversar al libertății națiunilor.

”Cred că istoria României, aspirația de a rămâne mai liberă este una foarte puternică. În prezent, UE este un adversar al libertății națiunilor, un adversar al suveranității și chiar un adversar al democrației deoarece, pe măsura trecerii timpului, privează națiunile europene de libertatea de a-și alege viitorul, de a-și construi viitorul. Deci, cred că este un curent patriotic puternic acum și probabil și mai puternic pe viitor, în România, ca în toate țările Uniunii Europene”, a declarat Marine Le Pen într-un interviu pentru Digi 24.

Aceasta a mai precizat că este pentru o cooperare între țările europene, însă una bazată pe alte viziuni.

”Suntem pentru Europa, pentru cooperarea națiunilor din Europa. Din respect pentru libertăți și pentru apărarea identității fiecăreia dintre țările noastre, ne opunem Uniunii Europene deoarece Uniunea Europeamă a eșuat. Indiferent de domeniu, a eșuat. A dat greș în privința dezvoltării economice pe care a promis-o, nu a reușit să ne apere, mai ales la granițele externe ale UE, de fluxurile migratorii, chestiuni extrem de importante cu care ne confruntăm. Suntem pentru o altă Europă, una a națiunilor libere și suverane, Europa Airbus sau Arianne, a cooperării, suntem împotriva acestei viziuni totalitare de astăzi a Uniunii Europene. Credem că fiecare țară trebuie să poată să decidă cine vine pe teritoriul său și cine rămâne în funcție de propriul său interes, de nivelul său de șomaj și de sărăcie. Nu mă bucur că românii încearcă să plece din țara lor ca să-și construiască un viitor. Aș dori ca românii să-și poată construi un viitor în România. Cred că și Franța este în aceeași situație. Nu mă bucur că tinerii francezi speră la un viitor doar în străinătate, plecând în Marea Britanie, în Statele Unite, în Australia. Doresc ca tinerii noștri să poată găsi în Franța mijloacele materiale să-și construiască un viitor prosper și sigur și să le fie respectată identitatea”, a mai declarat președintele Frontului Național din Franța.

Le Pen a criticat politica liderilor din Franța, care ascultă doar de regulile impuse de Uniunea Europeană.

”Cred că liderii noștri din Franța se supun regulilor Uniunii Europene, iar aceste reguli sunt devastatoare din punct de vedere economic. Regulile UE au creat tensiuni, concurență între națiuni, lucruri profund negative. Ni s-a impus o monedă, euro, și vedem astăzi că această monedă este un eșec. A aplicat măsuri de austeritate, care au produs multă suferință în rândul țărilor europene și a creat această concurență îngrozitoare între muncitori. Este cazul directivei „Detașarea muncitorilor”, ce prevede folosirea în cadrul Uniunii Europene a diferitelor naționalități, pentru a le întoarce unele împotriva altora și a intra în concurență. Aceasta nu este viziunea noastră despre Europa. Nu mai dorim această Uniune Europeană care nu este o Europă a păcii, ci una a conflictelor și a concurenței. Dorim o Europă a cooperării”, a preciza Le Pen.

Aceasta a vorbit și despre criza refugiaților și despre faptul că majoritatea dintre aceștia sunt bărbați și nu femei sau copii, așa cum sunt prezentate situațiile emoționale în media.

”Eu sunt un responsabil politic și vă spun că marea majoritate a imigranților nu sunt nici femei, nici copii. Sunt bărbați, tineri între 20 și 30 de ani, care nu fug de război, dar care încearcă să vină în Uniunea Europeană ca să-și facă un viitor. Nu avem nimic să le oferim. Continuăm să ne deschidem frontierele, este o minciună și o dramă. O dramă pentru poporul nostru și o minciună pentru cei care vin. Cât despre femei și copii, ar trebui ridicate tabere umanitare, cât mai aproape de țara lor de origine, pentru a fi puși la adăpost. Dar, vă repet, sunt doar o mică minoritate din rândul celor care sosesc de luni de zile în Uniunea Europeană”, a mai spus Marie Le Pen.