ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marine Le Pen a anunțat duminică, în cadrul unui miting electoral care a avut loc la Lille, în nordul Franței, că Uniunea Europeană va dispărea fiindcă sunt din ce în ce mai puțini oameni care o mai vor. Aceasta a mai spus că UE va fi înlocuită de o „Europă a oamenilor”.

„Uniunea Europeană va muri întrucât oamenii nu o mai vor. Ideea europeană distrusă de federaliști va renaște în Europa oamenilor și ... a națiunilor”, a spus candidata la alegerile prezidențiale din Franța, potrivit Agerpres.

Cu toate că mai este doar o lună până când se va desemna noul președinte al Franței, locuitorii țării încă nu sunt hotărâți cu cine ar trebui să voteze, potrivit unui sondaj lansat vineri.

Sondajul de opinie realizat de Institutul Odoxa arată că 43% dintre alegători nu au un preferat pe care să-l voteze în primul tur de scrutin, ceea ce dovedește „o incertitudine fără precedent în istoria electorală franceză".

Totuși, sondajul a scos în evidență faptul că au fost mulți cei care și-au exprimat preferința pentru candidații de dreapta, Marine Le Pen și Francois Fillon, decât cei care ar vota pentru candidații de stânga, Benoit Hamon și Jean-Luc Melenchon sau candidatul Emmanuel Macron.