ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lidera Frontului National, candidată la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, a cerut postului TF1, unde a fost invitată pentru un interviu, să aibă în spate doar steagul Franței, iar cel al UE să fie scos din platou.

Invitată la la „Demain, Président” (”Mâine, președinte”), o scurtă emisiune difuzată de postul TF1 , în cadrul căreia sunt invitați, pe rând, toți candidații de la scrutinul prezidențial, Marine Le Pen a condiționat venirea sa de scoaterea steagului Uniunii Europene din platou.”Eu vreau să fiu președintele Republicii Franceze, nu al Comisiei Europene. Consider că UE a făcut destul de mult rău țării noastre și poporului nostru, pe plan economic, social, prin dispariția frontierelor...”, a explicat Marine Le Pen. 
 
Decizia candidatei Frontului Național, care, într-un interviu publicat în revista franceză „Causeur” a propus „interzicerea steagului UE pe clădirile publice din Franța” a provocat reacții pro și contra. UE i-a replicat politicianei franceze, într-un mesaj pe Twitter, că „noi suntem mândri de steagul nostru, simbol al unității, solidarității și armoniei între popoare”.

Florian Philippot, strategul de campaniei al liderei FN, considerat mâna sa dreaptă, a replicat, la rândul său, celor de la Comisia Europeană, tot într-un mesaj pe Twitter: „Vedeți, în curând vom pune în dulap cârpa voastră oligarhică (drapelul UE- n.r). Trăiască steagul francez!”, a scris numărul doi din Frontul Național, postând o fotografie cu drapelul Franței.
 
Cu mai puțin de o săptămână până la scrutinul din Franța, sondajele arată că Emmanuel Macron este creditat pe primul loc in primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 23% din intențiile de vot. El este urmat de Marine Le Pen (22%), François Fillon (20%)și Jean-Luc Mélenchon (19%), arată sondajul zilnic efectuat de Opinionway-Orpi pentru Les Echos si Radio Classique, publicat marti, relateaza Reuters. În turul doi, Emmanuel Macron ar învinge-o pe Le Pen cu 64% la 36% din voturile francezilor. François Fillon ar invinge-o pe candidata FN cu 58% la 42%.