ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, candidata Frontului Național, spune că va trece la o renegociere imediată a relației Franței cu Uniunea Europeană.

Argumentul său este modelul britanic. „Brexit nu a fost un dezastru”, a declarat aceasta pentru Bloomberg.

Dacă va câștiga alegerile prezidențiale din Franța, încă de a doua zi după victoria sa, Le Pen va trece la negocieri cu Bruxelles-ul față de 4 atribute esențiale ale suveranității: controlul granițelor, politicile economice, politica monetară și legislație.

În cazul în care aceste negocieri vor ajunge la un rezultat favorabil în cursul a 6 luni, Le Pen spune că va convoca referendumul de ieșirea din UE, recomandându-le francezilor să voteze pentru rămânerea în Uniune. Dacă autoritățile de la Bruxelles vor fi inflexibile, recomandarea sa va fi pentru un vot de părăsire a UE.

Sondajele de opinie din Franța o situează pe Le Pen pe locul 2 după candidatul de centru-dreapta François Fillon

Dezmembrarea Uniunii Europene nu mai pare de neconceput nici pentru Germania. Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a declarat că acest lucru este posibil în viitor.