ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emmanuel Macron, candidatul organizației civice În Mișcare! (social-liberală) la președinția Franței, este „slab" în privința luptei împotriva terorismului islamist, a declarat luni Marine Le Pen, liderul formațiunii de dreapta Frontul Național, relatează site-ul agenției Reuters.

 Macron și Le Pen se vor confrunta în turul doi al scrutinului prezidențial din Franța, în data de 7 mai.

„Mă voi duce pe teren să discut cu cetățenii francezi, să le atrag atenția asupra unor subiecte importante. Printre acestea se află terorismul islamist, o temă în privința căreia domnul Macron este cel puțin slab. Domnul Macron nu are niciun proiect pentru a proteja poporul francez de pericolele islamiste", a precizat Marine Le Pen.

Marine Le Pen a mai spus că actuala confruntare cu Emmanuel Macron este „un referendum privind globalizarea necontrolată".

În primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, candidatul de centru, Emmanuel Macron, a obținut 23,75% dintre voturi, fiind urmat de reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a primit 21,53 % dintre voturi, conform rezultatelor finale comunicate de Ministerul francez de Interne. Prezența la urne a fost de 78,69% din totalul persoanelor cu drept de vot.