ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marine Le Pen,  lidera Frontul Național (FN), intrată în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, a  anunțat că se suspendă de la președinția partidului, temporar, pentru a fi „deasupra considerațiilor partizane” și a se consacra unirii francezilor în vederea celui de-al doilea tur.


Marine Le Pen crede că va câștiga cursa electorală, multiplicându-și atacurile la adresa contracandidatului său, centristul Emmanuel Macron, transmite AFP.

„Zece mici puncte, credeți-mă, este perfect realizabil”, a declarat Le Pen, la postul de televiziune France 2, comentând sondajele pentru al doilea tur care îl dau pe Macron cu 60% din voturi contra 40% în favoarea sa, scrie agerpres.ro. „Francezii vor descoperi conținutul proiectului său de o foarte mare violență socială, economică, migratorie”, a spus ea. "Nimic din proiectul domnului Macron, nici din comportamentul său nu denotă cea mai mică dovadă de dragoste pentru Franța”, a adăugat Le Pen.

„Eu sunt candidata protejării francezilor”, a afirmat Marine Le Pen, sperând în ”unirea cât mai largă posibil a patrioților în fața reprezentantului globalizării dezinhibate".
 
Ea a apreciat că acest scrutin reprezintă "o formă de referendum" în care francezii au de ales între "Franța sau...altceva, dispariția, diluarea Franței".


Candidatul de centru Emmanuel Macron a obținut 24,01% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, desfășurat duminică, iar Marine Le Pen 21,30% din sufragii, potrivit rezultatelor definitive prezentate luni seară de Ministerul de Interne francez, relatează AFP și Reuters.