ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marine Le Pen se află la Beirut, în prima sa întrevedere oficială cu un șef de stat. Vizita de două zile în Liban a liderei Frontului Național, candidată la alegerile prezidențiale din Franța, a fost anunțată de surse guvernamentale care spun că obiectivul ei ar fi sâ întindă o mână către creștinii din Orient.


Marine Le Pen a declarat luni că rămânerea la putere a președintele sirian Bashar al-Assad este o soluție mai bună decât preluarea controlului de către Statul Islamic, transmite DPA. Candidata la președinția Franței a spus despre actualul lider de la Damasc că, în comparație cu gruparea jihadistă, reprezintă „răul cel mai mic”.

„Dacă ne ghidăm după principiul de a alege răul cel mai mic, un principiu realist, mi se pare că Bashar al-Assad este azi, în mod evident, o soluție mai liniștitoare pentru Franța decât Statul Islamic, în cazul în care gruparea ar veni la putere în Siria, așa cum a făcut-o parțial în Libia, după dispariția lui Gaddafi", a declarat Marine Le Pen în cadrul unei conferințe de presă, la Beirut, potrivit postului Europe1.

 
La finalul întâlnirii cu premierul libanez Saad Hariri, Le Pen a spus că a discutat cu acesta despre viziunea ei asupra unei posibile soluții pentru conflictul din Siria. 

Europe1 notează că poziția candidatei cotate cu cele mai mari șanse de a ajunge în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța contrazice poziția oficială a țării sale, regimul de la Paris considerând că al-Assad este vinovat de crime de război.