ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul conservator Marine Le Pen și candidatul de centru, pro-european, Emmanuel Macron se află la egalitate, fiecare fiind cotat cu 26% din intențiile de vot în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, anunță un sondaj de opinie al Kantar Sofres, dat publicității duminică și preluat de Agerpres.

Candidatul Republicanilor, Francois Fillon, a cărui cotă a scăzut în urma scandalurilor de corupție, s-ar clasat poziția a treia în turul întâi, cu 17% din intențiile de vot, ceea ce înseamnă că ar fi eliminat din turul doi.

Pe locul patru s-au situat la egalitate, 12% din intențiile de vot, socialistul Benoit Hamon și candidatul de stânga Jean-Luc Melenchon.

Alegerile prezidențiale din Franța vor avea în două tururi de scrutin, primul fiind programat pe 23 aprilie, iar al doilea, la 7 mai.