ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jihadiștii Statului Islamic au ucis cel puţin 400 de oameni, majoritatea femei și copii, în oraşul sirian Palmira, pe care, de joi, flutură steagul negru al grupării teroriste.

 Activişti ai opoziţiei au anunțat, prin intermediul platformelor de socializare, că sute de cadavre se află pe străzile oraşului, după ce acesta a fost preluat de islamişti, miercuri, scrie ziarul La Stampa.

În paralel, jihadiștii grupării ”Statul Islamic” au publicat pe Internet o imagine cu steagul negru al organizaţiei pus pe o citadelă veche de câteva secole.

Guvernul de la Damasc a cerut ajutor internațional pentru a salva orașul antic Palmira. 
 
Pentagonul a precizat că raiduri ale coaliției conduse de SUA au atacat poziții ale ISIS de lângă Palmira, distrugând șase sisteme de artilerie antiaeriană. Este vorba de primele atacuri ale coaliției în provincia centrală siriană Homs.
 
De asemenea, armata siriană a intensificat raidurile aeriene, in urma cărora ar fi fost uciși cel puțin 300 de jihadiști.