ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Italiei, Matteo Renzi, cere Uniunii Europene să inițieze proceduri de sancționare a țărilor central și est-europene care nu acceptă imigranți extracomunitari în cadrul sistemului de distribuire pe cote stabilit de Comisia Europeană.

În contextul polemicilor cu Uniunea Europeană pe tema deficitului bugetar al Italiei, Matteo Renzi a subliniat că Guvernul de la Roma respectă reglementările comunitare, astfel că nu ar fi necesară declanșarea vreunei proceduri de sancționare.

„Legea bugetului italian respectă în totalitate regulile europene, dar, dacă UE vrea să ne ofere sugestii ori semnalări, ascultăm. În privința procedurii de sancționare, așteptăm. Dar așteptăm ca UE să le aplice în cazul țărilor care au promis că vor accepta distribuirea imigranților, dar nu au respectat promisiunea", a afirmat Mateo Renzi, citat de ziarul La Repubblica.


Săptămâna trecută, Matteo Renzi a cerut suspendarea finanțării UE pentru țările membre care nu primesc refugiați.