ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ororile din Siria continuă. Organizația Medici fără Frontiere anunță că un spital și o clinică au fost bombardate de ruși. Moscova respinge acuzațiile.

Acuzațiile celor de la Medici fără Frontiere la adresa Rusiei aruncă într-o nouă fază conflictul din Siria, care pare fără sfâșit. Două spitale au fost bombardate în nordul Siriei, cel mai fierbinte punct al războiului civil, care a provocat deja foarte multe victime în rândul populației civile.
 
Zece persoane, între care un copil, au fost ucise luni în urma unor lovituri aeriene, aparent efectuate de avioane rusești, împotriva unui spital susținut de Medici fără Frontiere (MSF) în nordul Siriei, a anunțat organizația neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP, citată de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al OSDO la Paris a confirmat că 'spitalul sprijinit de MSF a fost ținta unor bombardamente aeriene' în regiunea Maaret al-Noomane, la 280 km nord de Damasc. El nu a fost însă în măsură să ofere un bilanț exact al victimelor.

În paralel, un spital pentru copii, o școală și mai multe locuri din orașul sirian Azaz au fost bombardate, în urma atacului murind 14 persoane, potrivit unui prim bilanț, au declarat un medic și doi locuitori, citați de Le Figaro online. 

Potrivit acestora, cinci rachete au lovit spitalul și o școală din apropiere, în care se adăposteau, în centrul orașului, refugiați care fugeau de o ofensivă a armatei siriene în regiunea Alep, scrie Mediafax.



O clădire care adăpostea refugiați a fost de asemenea atacată cu bombe lansate din avioane, care aparent aparțineau forțelor ruse, a declarat un locuitor.

Turcia acuză Rusia și bombardează ținte siriene

Premierul turc Ahmet Davutoglu a acuzat luni Rusia că se comportă "ca o organizație teroristă" în Siria, el amenințând cu o "ripostă" turcă "extrem de hotărâtă", relatează AFP.

'Dacă Rusia continuă să se comporte ca o organizație teroristă ce forțează civilii să fugă, noi vom opune o ripostă foarte hotărâtă', a spus Davutoglu, într-o conferință de presă comună, la Kiev, cu omologul său ucrainean.