ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul rus Dmitri Medvedev estimează că o ofensivă terestră străină în Siria prezintă riscul declanșării unui nou război mondial.

"Ofensiva terestră face în general ca un război să devină permanent. Toate părțile implicate trebuie să se așeze la masa negocierilor pentru a evita declanșarea unui nou război mondial", a spus premierul rus pentru cotidianul german Handelsblatt.
 
Medvedev a insistat asupra faptului că Statele Unite și Rusia trebuie să exercite presiuni asupra tuturor părților implicate în conflict, pentru a se putea ajunge la o încetare a focului.

"Americanii și partenerii noștri arabi trebuie să cântărească situația foarte bine: vor un război permanent, gândindu-se că ar putea câștiga rapid o astfel de confruntare? Este imposibil așa ceva, în special în lumea arabă", avertizează Medvedev, potrivit ladepeche.fr.
 
Arabia Saudită a invocat recent ideea de a trimite trupe terestre în Siria, care să lupte în cadrul Coaliției internaționale împotriva Statului Islamic.