ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german Angela Merkel și ministrul ei de interne au cerut miercuri populației să evite orice condamnare în bloc a refugiaților, după ce în ultimele zile au fost dezvăluite mai multe cazuri de violuri comise se migranți, în cazul a două dintre ele fiind vorba și de crime, transmite AFP.
'Asemenea delicte sunt evident dramatice și trebuie investigate (...) Însă nu trebuie să tragem concluzii asupra ansamblului grupului care caută protecție', a declarat Merkel la postul de știri N-TV. 'Trebuie să facem această diferență la fel cum procedăm și pentru alte delicte teribile', a adăugat ea, conform Agerpres.

Presa germană anunțat duminică arestarea unui refugiat afgan în vârstă de 17 ani, care pe 16 octombrie a violat-o pe fiica unui funcționar de rang înalt al Comisiei Europene și apoi a înecat-o într-un râu din zona orașului Freiburg. Fata în vârstă de 19 ani, Maria Ladenburger, era studentă la medicină și în timpul liber lucra la o tabără de refugiați.

Anterior, pe 10 noiembrie, a fost găsit într-o pădure din Freiburg și trupul neînsuflețit al unei alte tinere care fusese de asemenea violată. Autorul încă nu a fost găsit, dar anchetatorii au observat elemente comune între cele două cazuri.

Apoi încă un refugiat, un irakian în vârstă de 31 de ani, a fost arestat marți în orașul Bochum, după ce autoritățile au obținut cu ajutorul testelor ADN dovezi ce atestă că el este autorul a două violuri.

Împotriva oricărei 'generalizări' s-a pronunțat și liderul unui sindicat al polițiștilor, care a mai spus că 'sarcina poliției este să examineze cu precizie elementele și să nu provoace noi temeri'. Dar liderul unui alt sindicat al poliției germane a declarat, după anunțarea crimei de la Freiburg, că aceasta 'și multe altele puteau fi evitate dacă țara noastră s-ar fi pregătit pentru pericolele asociate imigrației masive'.

Germania a primit anul trecut aproape 900.000 de migranți veniți mai ales din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. Această politică susținută de cancelarul Merkel a avut ca efect creșterea popularității partidului extremist Alternativa pentru Germania (AfD), în special după episodul din noaptea de Anul Nou, când sute de femei au fost agresate sexual la Koln și în alte orașe germane de grupuri de indivizi care după semnalmente erau migranți.