ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană ar putea îmbunătăți condițiile de export pentru țările care sunt afectate de criza refugiaților sirieni și va oferi favoruri comerciale statelor respective, potrivit cancelarul german Angela Merkel, transmite Reuters.

„UE va face orice pentru a îmbunătăți condițiile de export pentru acele țări, ia în considerare inclusiv oferirea de favoruri comerciale", a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de presă, la Londra.

Declarația lui Merkel a fost făcută după ce Turcia, Iordania și Liban, unde se află majoritatea refugiaților sirieni, au convenit asupra faptului că trebuie să ia o serie de măsuri prin care să le ofere acces la educație și la piața muncii.

După conferința de donații, care a avut loc joi, au fost strânse sume în valoare de 11 miliarde de dolari, deși ONU solicitase inițial șapte miliarde de dolari.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat în cadrul evenimentului că această sumă reprezintă cea mai mare donație colectată într-o singură zi pentru o singură criză umanitară.