ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Berlinul a replicat la declaraţiile făcute de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a provocat o aprigă controversă afirmând că "soluţia finală" i-a fost inspirată lui Hitler de către marele muftiu al Ierusalimului.

"Toţi germanii cunosc istoria nebuniei criminale rasiste a naziştilor, care a condus la ruptura cu civilizaţia care a fost Holocaustul", a comentat Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Angelei Merkel.

"Acest lucru este predat în şcolile germane cu un bun motiv. Acest lucru nu trebuie să fie uitat niciodată", a continuat purtătorul de cuvânt. "Eu nu văd niciun motiv să ne modificăm viziunea asupra istoriei în vreun mod", a adăugat el.
    
"Noi ştim că responsabilitatea pentru această crimă împotriva umanităţii este germană şi că ea este într-adevăr a noastră", a spus el.
    
 Benjamin Netanyahu a declarat, marţi seara, în Congresul Sionist Mondial, la Ierusalim, că muftiul Hadj Amin al Husseini i-a inspirat lui Hitler ideea exterminării evreilor.