ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc l-a îndemnat pe noul președinte american Donald Trump să se ghideze după valori etice și să aibă grijă de săraci și excluși cât se află la conducerea țării, relatează Reuters.

„Într-o perioadă în care familia noastră umană este asaltată de grave crize umanitare care cer răspunsuri politice vizionare și unitate politică, mă rog ca deciziile dumneavoastră să fie ghidate de bogatele valori etice și spirituale care au modelat istoria poporului american și angajamentul națiunii dumneavoastră față de progresul demnității umane și libertății în întreaga lume”, i-a transmis Francisc lui Trump, la doar câteva minute după ce acesta a devenit al 45-lea președinte american.

„Sub conducerea dumneavoastră, fie ca statura Americii să continue să fie măsurată mai înainte de toate prin grija ei față de săraci, marginalizați și nevoiași”, a continuat Papa Francisc în acest mesaj, publicat de Vatican.

Francisc, primul papă din America Latină, a făcut din grija față de săraci și cei mai vulnerabili membri ai societății o platformă-cheie a celor aproape patru ani de papalitate.

Anul trecut, răspunzând unei întrebări despre pozițiile lui Trump cu privire la imigrație și intenția de a ridica un zid la frontiera cu Mexicul, Suveranul Pontif a declarat că un om cu asemenea opinii „nu este creștin”.

Trump i-a replicat etichetând aceste declarații drept „rușinoase”.