ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc i-a avertizat pe tineri că folosirea telefonului în timpul mesei de seară, pentru a trimite mesaje, reprezintă primul pas către război.

În cadrul unui discurs ținut la Universitatea din Roma, el a subliniat pericolul ce poate apărea ca urmare a dispariției conversației.

„Atunci când suntem la masă, atunci când vorbim cu alții prin intermediul telefonului, acele momente marchează începutul războiului - pentru că nu există dialog", a spus liderul bisericii catolice.

Papa Francisc i-a mai criticat pe cei tineri și pentru lipsa manierelor, subliniind faptul că a devenit oarecum uzual ca oamenii să îi insulte pe cei pe care nu îi cunosc. „Trebuie să vorbim mai puțin și să ascultăm mai mult", a mai spus Francis. „Dialogul care apropie sufletele este un medicament împotriva violenței."

Luna trecută, Papa Francisc a denunțat toate violențele de inspirație religioasă în timpul vizitei sale de duminică la principala sinagogă din Roma, arătându-se solidar față de cea mai veche comunitate evreiască din diaspora, în semn de preietenie interreligioasă, într-o perioadă marcată de atacuri islamiste.

Într-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais, Papa Francisc a mers chiar mai departe, declarând: „Crizele provoacă frică, alarmează. În opinia mea, cel mai bun exemplu de populism european este Germania anului 1933. Un popor care a fost imersat în criză și își căuta identitatea, până ce a apărut acest lider carismatic, care a promis să-i redea identitatea. Dar le-a dat o identitate distorsionată și cu toții știm ce s-a întâmplat. Hitler nu a furat puterea. A fost ales de popor, iar apoi și-a distrus poporul”, a punctat Papa Francis, în interviul citat de RT.com.