ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kirk Douglas a împlinit miercuri 99 de ani, iar fiul său Michael și-a sărbătorit tatăl, postând și o fotografie pe Facebook în care își sărută tatăl pe frunte, urându-i la mulți ani și mărturisindu-i că îl iubește.

Kirk Douglas este un actor născut la Amsterdam, unul dintre puținii supraviețuitori ai "Erei de Aur" a Hollywood-ului. Cel mai celebru rol al său este din Spartacus, film regizat de Stanley Kubrick, unde a jucat cu un alt  mare actor Peter Ustinov.

Kirk Douglas, pe numele adevărat Issur Danielovitch, este fiul unor imigranți evrei ruși, iar în biografia apărută în 1988, Douglas „a vopsit" o imagine de neuitat a familiei lui din primii ani trăiți în America.

„Tatăl meu, care a fost un comerciant de cai în Rusia, și-a cumpărat un cal și o căruță mică și a devenit peticar, aduna haine vechi, piese din metal și mărunțișuri pentru a le vinde pe câțiva bănuți… Chiar și pe strada Eagle, în cea mai săracă parte a orașului, unde toate familiile se luptau pentru supraviețuire, peticarul era situat pe cea mai joasă treaptă. Și eu eram fiul peticarului".


A fost nominalizat de trei ori pentru Oscar, dar nu l-a câștigat niciodată pentru interpretare. În 1996 i s-a acordat un premiu onorific pentru 50 de ani de carieră.