ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, Michael Flynn, a demisionat pe fondul unui scandal generat de discuțiile pe care le-ar fi avut cu ambasadorul rus pe tema sancțiunilor americane înaintea investirii lui Donald Trump, a anunțat Casa Albă, citată de BBC News online.

 Se presupune că Flynn ar fi discutat despre sancțiunile americane cu ambasadorul rus înaintea investirii lui Donald Trump în funcție și că acesta i-ar fi indus în eroare pe oficiali despre această discuție.

Anterior, presa americană anunța că Departamentul de Justiție a avertizat Casa Albă despre aceste contacte luna trecută și că Flynn ar putea fi vulberabil la un șantaj rus.

„Le-am oferit în mod neintenționat vicepreședintelui și altora informații incomplete privind conversațiile mele telefonice cu ambasadorul rus. Le-am cerut scuze cu sinceritate președintelui și vicepreședintelui, iar ei au acceptat scuzele mele", a scris Flynn, potrivit unei copii a scrisorii sale de demisie obținute de CNN.

„Îmi depun demisia, onorat că am servit națiunii noastre și poporului american într-un mod atât de distins", a scris el.

Casa Albă a anunțat că general-locotenentul Joseph Keith Kellogg a fost numit consilier interimar pentru securitate națională.

Flynn a negat inițial că ar fi discutat despre sancțiunile americane cu ambasadorul rus în SUA, Serghei Kislyak. Ulterior, Flynn a spus Casei Albe că este posibil ca subiectul sancțiunilor să fi fost abordat.