ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Michelle Obama a susținut vineri ultimul său discurs în calitate de Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii. Cuvintele au emoționat pe toată lumea, iar Michelle s-a abținut din greu să nu plângă pe scenă.

Întâia "First Lady" afro-americană din istoria țării a ținut să le transmită tinerilor americani că nu au de ce să se teamă pentru viitor și că trebuie să lupte pentru libertățile lor.

"Să fiu Prima Doamnă a fost cea mai mare onoare a vieții mele, sper că ați fost mândri de mine!", a spus Michelle, cu lacrimi în ochi.

Discursul ei a fost unul al diversității și al toleranței, total opus de cel al președintelui ales Donald Trump. 

”Tuturor tinerilor care ascultă, să știți că această țară vă aparține, oricare ar fi originea voastră sau cariera voastră. Dacă voi sunteți imigranți sau părinții voștri, să știți că faceți parte dintr-o tradiție de care America este mândră. (...) Să știți totodată că diversitatea religioasă este de asemenea o mare tradiție americană, fie că sunteți musulmani, creștini, evrei, hinduși, sikh. Magnifica noastră diversitate ne face ceea ce suntem!", a susținut Michelle Obama.

"Să nu aveți teamă ! Mă auziți? Să nu aveți teamă, fiți concentrați, fiți determinați", le-a transmis Michelle Obama tinerilor americani.
 

Prima Doamnă a SUA s-a implicat, în ultimii ani, în  "Let Girls Learn", o inițiativă a guvernului american care oferă programe educative ce se adresează fetelor. Ea și-a dinamizat campania ce promovează educația fetelor, după ce gruparea teroristă islamistă Boko Haram a răpit 276 de fete dintr-o școală din Nigeria în 2014. Cu acea ocazie, Michelle Obama a lansat o campanie online ce a vizat salvarea acelor tinere. Campania, desfășurată pe Twitter, a folosit hashtagul #BringBackOurGirls.

De asemenea, Michelle Obama a inițiat campania 'Let's move', împotriva obezității care afectează tot mai mulți copii din SUA.