ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe mii de persoane au manifestat la Londra contra planului lui David Cameron de a efectua lovituri aeriene în Siria împotriva ISIS, în ajunul unui vot așteptat în parlament pe această temă.

Manifestanții au mărșăluit în apropiere de parlament, în centrul capitalei britanice, ajungând apoi lângă sediile partidelor conservator și laburist, relatează AFP.

"Nu bombardamentelor în Siria" sau "David Cameron, să-ți fie rușine!", scandau participanții, purtând pancarte "Opriți războiul".

"Atunci când bombardăm poporul unei țări, nu mai suntem în siguranță", a estimat Salma Yaqoob, responsabilă a organizației pacifiste Stop the War.

"Singura modalitate de a opri Statul Islamic este de a-i tăia finanțarea și a-i opri să aibă arme", a spus o altă manifestantă, Jenny Eyles, potrivit Agerpres.

Sâmbătă, aproximativ 5.000 de persoane au manifestat la Londra împotriva planului lui Cameron.