ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NU Halloween, DA Sărbătorii Tuturor Sfinților. Sub această deviză Diocesa de Milano a decis să îi invite pe tineri să  renunțe să se mai deghizeze în fantome, schelete, vrăjitoare sau zombi și să ia parte la sărbătoarea creștină a Tuturor Sfinților.
 
Peste 2.400 de tineri au răspuns deja afirmativ la propunerea Diocezei de Milano, lansată pe site-ul acesteia. Așa că în seara de 31 octombrie nu vor se vor mai costuma în tot felul de demoni, ci vor participa la o strângere de fonduri pentru oamenii fără adăpost, conform site-ului italian vita.it.
 
Inițiativa s-a bucurat un succes mai mare decât se așteptau chiar cei care au lansat-o. Iar pe lista de adeziuni deschisă de Dioceza orașului italian înscrierile au început să curgă. Iar numărul tinerilor care spun NU Halloween-ului a depășit 2.400 în câteva zile.

Toți se vor aduna pe 31 octombrie, seara, în centrul orașului și în Domul din Milano, și apoi vor asista, în nouă locații diferite, la punerea în scenă a vieții și operei fiecărui sfânt, interpretat de un actor. În final, tinerii vor participa la o procesiune și la o strângere de fonduri pentru persoanele fără adăpost.
 
Dioceza din Milano încearcă astfel să îi îndepărteze astfel pe tineri de o sărbătoare care cultivă gustul pentru macabru și să reînvie practici păgâne, importată în Europa de peste Ocean.