ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O celulă de 6 metri pătrați, cu o saltea întinsă pe jos, fără duș și cu o toaletă în colț. Așa arată locul în care a fost închis moșternitorul Samsung, Jay Y. Lee, cu o avere estimată la 6,2 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Vicepreședintele companiei și totodată moștenitorul grupului a fost arestat, bănuit de dare de mita și trafic de influență. Decizia a fost luată în cel mai mare scandal de corupție care a zguduit Coreea de Sud și a dus deja la destituirea șefei statului.

Puternicul om de afaceri, în vârstă de 48 de ani este acuzat de procurori că i-ar fi dat acesteia, prin interpuși, mită în valoare de peste 35 de milioane de euro.

Arestarea moștenitorului Samsung este cea de-a doua lovitură gravă de imagine primită de companie în ultima vreme, după precedentul eșec mondial cu telefoanele Galaxy Note 7 retrase de pe piață cu pierderi estimate de peste 1 miliard de euro.