ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, a făcut declarații dure la adresa SUA și a lui Barack Obama, după ce președintele Andrzej Duda nu a fost primit la Casa Albă.
 
 „Am renunțat să mai facem politică de negri cu America”, a declarat ministrul de Externe, într-un interviu acordat televiziunii publice.
 
Witold Waszczykowski a reaționat la întrebarea moderatorului de la TVP Info, care l-a chestionat: de ce președintele Poloniei,  Andrzej Duda, nu a fost primit de președintele Obama în timpul vizitei sale în Statele Unite.
 
"Nu mai facem politică de negri", a spus oficialul polonez, explicând că Polonia nu se mai afla într-o poziție de servitute față de SUA.
 
Realizatorul TV a sugerat astfel că relațiile dintre Polonia și SUA s-au înrăutățit, potrivit dailypole.com.

Reamintim că anul trecut Ministerul polonez de Externe l-a somat pe ambasadorul SUA, Stephen Mull, să protesteze și să transmită scuze din partea FBI, după ce șeful acestei instituții a sugerat că polonezii au fost complicii nemților în Holocaust. 

Ambasadorul a discutat cu adjunctul ministrului de externe, Leszek Soczewica, și a spus că-i va contacta urgent pe cei de la FBI și de la Washington asupra problemei. 
 
Cuvintele oficialului american au stârnit, la acea vreme, o furtună în Polonia, politicienii întrecându-se în a condamna reacția americană.