ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia nu va restitui Crimeea Ucrainei, a declarat miercuri Ministerul de Externe de la Kremlin, ca răspuns în fața afirmațiilor Casei Albe referitoare la faptul că SUA se așteaptă ca Moscova să returneze statului ucrainean peninsula de pe coasta de nord a Mării Negre.

„Nu vom returna teritoriul nostru. Crimeea este un teritoriu ce aparține Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, citată de presa internațională.

Marți, Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a afirmat că președintele SUA, Donald Trump, se așteaptă ca Rusia să returneze Ucrainei regiunea Crimeea și să contribuie la reducerea violențelor separatiste în regiunile est-ucrainene.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014. Conflictul separatist izbucnit în martie 2014 în estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene și insurgenți separatiști proruși, s-a soldat până în prezent cu peste 9.500 de morți.