ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană are capacitatea de a absorbi circa un milion de refugiați anual, iar reglementările privind distribuirea extracomunitarilor pot fi impuse prin vot majoritar dacă nu se pot lua decizii prin consens, afirmă ministrul suedez al Justiției și Imigrației, Morgan Johansson.

 "Continentul european trebuie să asume partea de responsabilitate în criza mondială a refugiaților", a declarat Morgan Johansson, citat de site-ul agenției Reuters.

"Suntem cel mai bogat continent din lume și este evident că, dacă cineva poate gestiona o astfel de criză, în mod clar este Europa cu 500 de milioane de locuitori", a adăugat Johansson.

Circa 1,3 milioane de imigranți din Africa și Orientul Mijlociu au ajuns în Europa în cursul anului 2015, în principal din Siria, Irak și Afganistan.