ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Budapesta continuă să se războiască cu magnatul George Soros. Victoria formațiunii premierului Orban în alegerile din 8 aprilie l-ar fi supărat rău pe milirdarul american de origine maghiară care acum încearcă să pedepsească poporul ungar pentru această alegere. Așa susține ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, care a afirmat că Soros poartă convorbiri la Bruxelles pentru a obține pedepsirea Ungariei și a poporului ungar pentru că nu a ales candidații pe care el i-ar fi vrut, relatează agenția MTI.

Deși candidații lui Soros au suferit o înfrângere la alegerile din 8 aprilie, el ignoră rezultatul votului, a declarat Szijjarto. El a subliniat că ungurii au votat în sprijinul unui guvern care acordă prioritate intereselor lor și refuză să cedeze presiunii internaționale care se concentrează pe drepturile migranților și pe încurajarea migrației.

Referindu-se la un proiect de raport privind Ungaria, prezentat săptămâna trecută de către Comisia Parlamentului European pentru libertăți civile (LIBE), Szijjarto a declarat: „Poporul ungar nu are nevoie să fie apărat față de deciziile poporului ungar'”.

Ungurii au luat o decizie clară declarând că Ungaria trebuie să se apere față de migrație și față de '„politica internațională care, în loc s-o oprească, ea continuă să încurajeze migrația'”, a spus ministrul ungar de externe.


Amintind și de întâlnirile regulate dintre Soros și Timmermans, ministrul a afirmat: „Este interesant modul în care primul vicepreședinte al Comisiei Europene are nevoie de sfaturi de la un speculator internațional cu privire la unitatea Europei”.