ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de externe al Australiei, Julie Bishop, a cerut ca mai multe state europene să să efectueze lovituri aeriene împotriva Statului Islamic atât în Irak cât și în Siria pentru a opri criza refugiaților care asaltează Europa, a relatat luni ziarul The Australian, citat de agenția Agerpres.

"Țările vecine Siriei și Irakului, Libanul, Iordania și altele suportă povara a milioane de oameni care fug trecând granițele lor și apoi intră în Europa", a afirmat ea. 

"De aceea, cred că europenii trebuie să fie implicați în loviturile aeriene ale coaliției și efortul din Siria și Irak", a spus Julie Bishop.

Apelul ei intervine în timp ce Australia ia în considerare o cerere din partea Statelor Unite de extindere a atacurilor forțelor aeriene australiene asupra Statului Islamic în Irak și Siria. Un comitet de securitate guvernamental este de așteptat să discute problema în această săptămână, notează DPA, citată de Agerpres.