ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul francez al Finanțelor, Michel Sapin, a declarat marți, că premierul ritanic Theresa bMay nu are niciun plan concret pentru a conduce statul insular în afara Uniunii Europene. Totodată, Sapin a mai adăugat faptul că membrii Cabinetului May sunt conduși după un plan improvizat, informează Reuters. 

Declarația ministrului Sapin a apărut marți, în ziua în care Theresa May va susține discursul în care va prezenta cele mai importante priorități ale Brexitului. Jurnaliștii The Telegraph au anunțat că șefa Executivului are de gând să opteze pentru un Brexit fără compromisuri și fără jumătăți de măsură. 

”Nimeni nu era pregătit. Suntem într-o situație improvizată. Toate acestea arată cât de neputincios este guvernul britanic în fața unei situații pe care unii dintre ei chiar au dorit-o. Europenii se vor apropia mai mult în fața unor asemenea declarații”, a declarat ministrul Sapin.

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, va susține, marți, un discurs pe tema Brexitului. Șefa Executivului britanic a subliniat că statul insular nu va negocia un acord prin care să rămână "jumătate înăuntru și jumătate în afara" Uniunii Europene, scrie cotidianul The Telegraph.