ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chemaţi să voteze planul de austeritate al creditorilor internaţionali, grecii au spus NU într-o proporţie covârşitoare

Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, şi-a anunţat în această dimineaţă demisia din guvernul condus de Alexis Tsipras! Decizia sa de a demisiona intervine în condițiile în care referendumul convocat pe tema măsurilor de austeritate s-a soldat cu o mare victorie a Guvernului, iar premierul Alexis Tsipras anunțase, duminică seara, că vrea să reia negocierile cu creditorii internaționali, dar în alte condiții.

"
La scurt timp după anunțarea rezultatelor referendumului, am fost informat despre o anumită preferință a anumitor membri ai Eurogrupului și a unor 'parteneri' asociați față de 'absența' mea la reuniuni, o idee pe care primul ministru o consideră potențial utilă pentru obținerea unui acord. Din acest motiv, părăsesc Ministerul de Finanțe astăzi", a scris Yanis Varoufakis, pe blogul său.

Mesajul său complet poate fi citit aici