ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europa își ignoră rădăcinile creștine, punându-se în pericol, iar lipsa ei de identitate face greu de acceptat și de respectat alte tradiții. Afirmația a fost făcută de ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, într-un interviu în care a vorbit despre lipsa valorilor Europei, tradiții și creștinism. Și despre ajutorul financiar masiv acordat de Budapesta creștinilor din Orientul Mijlociu.

„În timp ce toată lumea vorbește, în mod ipocrit, despre toleranță și acceptarea altora, trebuie să ne întrebăm cum este posibil să îi respectăm pe alții, cu religiile, tradițiile și istoria lor, dacă nu le respectăm pe ale noastre”, a afirmat Péter Szijjártó în interviul acordat celor de la Breitbart News, în care a descris lipsa de valori a Europei, cauzată de refuzul ei de a-și îmbrățișa propria istorie.
 
„Așadar, dacă tu nu-ți respecți propria cultură, patrimoniul și religia, nu vei putea să le respecți pe ale altora. Cel puțin, așa înțelegem noi”, afirmă șeful diplomației maghiare.

În context, a amintit că Ungaria a devenit prima țară din lume care a decis să înființeze un departament guvernamental care să se ocupe de creștinii persecutați în Orientul Mijlociu și în Europa.
 
„Creștinismul este religia cea mai persecutată din lume”, a declarat Szíjjártó pentru Breitbart. „Patru din cinci persoane ucise pentru credința lor sunt creștini, dar dintr-un anume motiv acest fapt nu a fost recunoscut sau abordat în mod corect”, spune șeful diplomației maghiare.

El a precizat că, până în prezent, guvernul de la Budapesta a donat 5 milioane de euro creștinilor persecutați din Orientul Mijlociu. „Nu înțelegem de ce oamenii nu vorbesc deschis despre soarta comunităților creștine din Orientul Mijlociu, când acestea suferă persecuții intense, discriminare și amenințări”, a spus oficialul ungar. „Nu suntem de acord cu politica aducerii lor, din țările lor, pentru că astfel dispar comunitățile creștine de acolo”, a subliniat Szíjjártó, explicând de ce Ungaria a optat pentru sprijinirea financiară a creștinilor persecutați, acolo, în comunitățile din care fac parte. 

Ministrul ungar de Externe spune că guvernul său a dat 1 milion de euro Bisericii Catolice din Siria și tot un milion de euro Bisericii Ortodoxe din Siria. De asemenea, cu banii Budapestei au fost reconstruite case pentru 200 de milioane de familii creștine din Irak, peste jumătate de milion de dolari fiind dați pentru repararea unui spital din orașul Erbil.
 
„Am decis, de asemenea, să reconstruim biserici creștine din Liban, pentru că dorim să ajutăm comunitățile de acolo să nu plece”,  a declarat ministrul ungar de Externe, deranjat de faptul că Europa este dominată de o formă nesănătoasă de secularism, fiind tot mai stânjenită de religia și tradițiile sale creștine.

„Multe  state creștine aspiră la multiculturalism și văd creștinismul ca pe ceva retrograd, demodat și depășit. Noi noi nu suntem de această părere.
Creștinismul este critic pentru viitorul Ungariei și al Europei pentru că nici națiunea, nici continentul pot fi de succes dacă nu se  întorc la rădăcinile creștine. Acestea sunt valorile pe care a fost fondată toată integrarea europeană”, a mai spus Péter Szijjártó, considerând că, din punct de vedere istoric, integrarea europeană a avut cel mai mare succes când s-a bazat pe valori democratice reale și pe politici democratice creștine.
 
Din păcate, afirmă oficialul ungar, apar semnale tot mai îngrijorătoare că, acum, creștinofobia devine o ultimă acceptabilă formă de discriminare. „Considerăm că acest lucru este complet inacceptabil”, conchide ministrul ungar de Externe.