ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie din Statele Unite ale Americii a rămas însărcinată în 2015, dând naștere unui băiețel în primăvara acestui an.

Până acum, nimic neobișnuit. Doar că femeia în cauză, cu tot cu organele genitale de rigoare, se consideră de aproximativ 16 ani, bărbat. Din 2003, persoana respectivă a luat tratamente cu hormoni pentru a deveni mai masculină, având acum corpul acoperit de păr, informează revista Time.

Pe numele său de împrumut „Evan”, femeia spune că nu a fost părăsită de dorința de a rămâne însărcinată, chiar dacă se consideră de "gen masculin". Împreună cu prietena sa, o femeie care se consideră tot femei, „Evan” a oprit tratamentele cu testosteron și a început inseminarea artificială cu ajutorul unor donatori de lichid seminal.

Procedura a reușit și acum „Evan”, care se consideră tatăl copilului pe care l-a născut, spune că firmele de asigurări de sănătate nu i se mai adresează nici cu „domnule”, nici cu  „doamnă”. Sursa citată precizează că toată lumea a încurajat-o pe „Evan” și a felicitat-o pentru sarcină. 

Teoria genului sau ideologia de gen susține că sexul biologic al unei persoane nu determină genul acesteia. Conform acestei ideologii, nu există doar două genuri, masculin și feminin, ci mult mai multe. Un parlamentar german a „identificat” recent 60 de genuri. Rețeaua de socializare Facebook în engleză oferă posibilitatea utilizatorului să aleagă genul dorit dintr-o lungă listă de peste 50 de genuri, iar dacă nu se încadrează nici în acestea, respectivul poate să-și inventeze ce gen dorește.
 
Totul a plecat de la acordarea homosexualilor a „nevinovatului” drept de a se căsători.

Studenții americani și identitatea. Poate un bărbat alb de 1,75 să se considere o femeie asiatică de 1,95 metri?