ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a avut loc vineri sfințirea mirului care va fi folosit în cadrul ceremoniei de încoronare a suveranului Marii Britanii, pe 6 mai. 

Mirul este un amestec special de uleiuri și aromate, printre care uleiul de măsline, trandafiri parfumați, flori de portocal, susan, iasomie și scorțișoară, într-o „rețetă care este folosită de sute de ani”, se arată într-un comunicat al Palatului Buckingam.

Inclusiv la încoronarea reginei Elisabeta a II-a, în 1953, a avut loc aceeași procedură.

Măslinele au fost culese de pe Muntele Măslinilor, din doi copaci aflați lângă Capela Înălțării Domnului, respectiv Mănăstirea Sfintei Maria Magdalena, acolo unde este înmormântată prințesa Alice a Greciei, bunica lui Charles.

Apoi, măslinele au fost presate în Betleem.

Mirul, cu care va fi unsă și regina consoartă Camilla, a fost sfințit mai întâi de Patriarhul Ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, și, după aceea, într-o ceremonie separată, de Arhiepiscopul anglican din Ierusalim, Hosam Naoum.

Arhiepiscopul de Canterbury, John Welby, care va săvârși slujba de încoronare din 6 mai, a declarat că mirul arată „legătura personală familială cu Țara Sfântă” a regelui Carol al III-lea.