ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom, a spus într-un interviu la postul de televiziune Megaone, că Biserica intenționează să creeze în următorii ani propriul sistem școlar cu creșe, școli primare, gimnaziale și superioare.

Acesta  a spus că homosexualitatea este "o aberație și un păcat", declarând că "acest lucru nu este ceva normal. Nu e natural". În acest context, el a menționat că școlile propuse vor avea ca scop să formeze cetățeni cu o moralitate bună și "să deturneze copiii de la homosexualitate".

Organizația LGBT cipriotă ACCEPT l-a calificat pe Arhiepiscopul Ciprului ca fiind o persoană care „urăște” și a cerut o anchetă pe seama comentariilor sale despre aceste școli, scrie corortodox.blogspot.ro.

"Vom raporta incidentul Procurorului General al Republicii, ca o încălcare a Codului penal cu privire la promovarea urii din cauza orientării sexuale, sau a identității de gen, și vom face toate observațiile pertinente", spun cei de la ACCEPT. De asemenea, activiștii vor extinderea anchetei și la canalul de televiziune în cauză, pentru o așa-numită „promovare a mesajului rasist și a discursului urii„.