ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republicanii din Congres, care și-au consiolidat poziția după alagerile de la începutul lunii, vor să taie fondurile federale pentru rețeaua de clinici Planned Parenthood, la începutul anului viitor, au declarat surse din Partidul Republican, citate de Politico.com. 

Republicanii nu mai vor să amâne o decizie care naște controverse și a fost subiect de campanie la alegerile prezidențiale din SUA.
 
Odată cu victoria lui Donald Trump, care a declarat că este împotriva avorturilor, și pe fondul presiunii tot mai mare a unor congresmani republicani, controversata Planned Parenthood este la un pas să rămână fără finanțare federală.
Deși Senatul amrican a votat în 2015 o lege a bugetului care elimina finanțările federale pentru Planned Parenthood, la începutul acestui an Obama s-a opus prin veto legii, apărând astfel cauza celor care practică avorturi pe bandă rulantă în celebrele clinici americane.
Dar, scrie site-ul american, prin venirea lui Donald Trump la Casa Albă, de la începutul lui 2017, rămânerea rețelei fără bani federali este doar o chestiune de timp.
 
Unul dintre liderii mișcării anti avort din SUA susține că a primit asigurări din partea liderilor republicani că cei de la Planned Parenthood vor rămâne fără aceste fonduri. 
 
Dacă acest lucru se va realiza, va fi cea mai mare victorie, din ultimii ani, pentru asociațiile anti avort. Dar și un prim pas către o decizie și mai importantă pe care ar putea-o lua polticienii: limitarea drastică a procedurilor de întrerurpere a sarcinii.

După triumful lui Donald Trump, în corul vocilor protestatare care și-au strigat nemulțumirea față de alegerea republicanului au intrat și cei de la Planned Parenthood, rețeaua de clinici în care se practică avortul și servicii medicale chiar împotriva obiecțiunii de conștiință.

PP  este cel mai mare lanț de clinici de avort din SUA, fiind responsabilă de avortul a aproape 7.000.000 de copii de la înființarea ei până în prezent.