ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Muntenegrului, Amfilohie, a afirmat că NATO, organizație din care face parte și România, este succesoarea Germaniei Naziste, informează presa locală.

Aflat într-un sat din Muntenegru, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe, a ținut o predică foarte dură.

"NATO este principalul organizator al masacrelor din Serbia și acum face același lucru în Ucraina. Este o organizație internațională, este succesoarea Germaniei Naziste", a spus ierarhul ortodox.

Acesta a mai acuzat NATO că a organizat războaiele care au loc în acest moment.

"Vă aduceți aminte ce s-a întâmplat în 1943, pe vremea ocupației Germane: violență și masacre. NATO acționează în Kosovo așa cum a acționat Hitler atunci", a spus Mitropolitul.

Mitropolia Muntenegrului aparține de Biserica Ortodoxă Sârbă, chiar dacă acum Muntenegru și Serbia s-au separat ca state.
 
În 1999, NATO a organizat, fără acceptul ONU, o campanie de bombardare a Iugoslaviei (pe atunci formată din Serbia și Muntenegru) pentru a forța retragerea trupelor sârbe din provincia Kosovo. În acel moment, Armata Serbiei era angajată în lupta cu organizația albaneză UCK, organizație pe care chiar americanii o categoriseau drept teroristă. Albanezii au acuzat forțele sârbe de masacre împotriva populației civile.

NATO a bombardat ținte militare și civile din Serbia, inclusiv spitale, grădinițe, parcuri, școli sau sediul televiziunii de stat de la Belgrad. Operațiunea militară a durat timp de aproape trei luni, ucigând peste 500 de civili. La comanda militară a NATO era generalul Wesley Clark, actualul consilier al lui Victor Ponta.
 
Deși nu era membră NATO, România și-a dat acordu pentru folosirea tranzitarea spațiului aerian românesc de către avioanele alianței.