ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul unei fetițe românce, Maria Ungureanu, în vârstă de 9 ani, găsită moartă în piscina unui restaurant din San Salvatore Telesino (Benevento), regiunea Campania, este dezbătut în toate ziarele și în programele de televiziune din Italia.

Fetița a fost găsită dezbrăcată, în apă, în noaptea de duminică spre luni. Hainele erau împăturite frumos pe marginea piscinei, iar încălțările aliniate. Pe o masă din apropiere, carabinierii au găsit două pahare de plastic, ceea ce înseamă că românca nu a intrat singură în curtea restaurantului. Există două ipoteze: că fetița s-ar fi înecat sau că a fost răpită și ucisă.

Potrivit unei prime reconstituiri, fetița ar fi fost însoțită de un tânăr român, Daniel, 21 de ani, prieten de familie, cu mașina la biserica din apropiere, Santa Maria Assunta, patronul localității. Din cauza ploii, la 19.40 procesiunea pentru Santa Maria Assunta, patronul localității, la care lua parte și românca, se întrerupe și Maria pleacă spre casă, informează Radio România Actualități.

Din acel moment nu se mai știe nimic, până când, după patru ore, la alarma dată de părinți, fetița este găsită moartă în piscina restaurantului închis. În gardul de plasă era o gaură, pe unde se presupune că a intrat fetița, deși pentru un copil ar fi fost foarte greu să desprindă plasa de fier pentru a se strecura. Anchetatorii exclud varianta că fata ar fi vrut să facă o baie, deoarece piscina nu era plină în întregime, ploua, iar apa erau oricum destul de rece.

Maria Ungureanu a fost găsită în apă de proprietarul unui pub din apropiere, care a anunțat carabinierii. Printre primii sosiți la fața locului, s-a aflat și primarul din San Salvatore, avocatul Fabio Massimo Romano. În cazul Mariei, s-a deschis o anchetă, la care iau parte și echipe de cercetare de la RIS (Secția de Investigații Științifice) și ROS (Secția operativă specială) venite special de la Roma. Carabinierii au audiat zeci de persoane, pentru a înțelege dacă în acea incintă, unde se țin nunți și zile de naștere, a intrat singură sau a fost dusă de cineva.


Principalul suspect rămâne – pe moment - tânărul român, Daniel, a cărui casă a fost pusă sub sechestru pentru cercetări. Se așteaptă rezultatul autopsiei corpului fetiței, cu atât mai mult cu cât se presupune că fetița ar fi fost și agresată sexual.