ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criticii administrației Biden sunt victimele unei stratageme criminale: poliția este alertată că la locuințele lor se aud focuri de armă. O ieșire precipitată din casă a proprietarului riscă să provoace forțele masive de ordine să deschidă focul.

Ultima victimă a acestei tactici de hărțuire, numite „swatting”, a fost Steve Bannon, omul despre care se spune că l-a făcut președinte pe Donald Trump, și care este acum un critic înverșunat al administrației Biden.

Poliția, pompierii și ambulanța au fost trimise în seara de 1 septembrie, la domiciliul lui Bannon, din Washington DC, acolo unde realizează și foarte populara sa emisiune radio numită „War Room”.

Forțele de ordine masive s-au retras după ce au constatat că a fost vorba de o alarmă falsă.

Este interesant de remarcat că poliția a fost alertată cu puțin timp înainte de faimosul discurs „horror” al lui Joe Biden.

Este a doua oară în ultima vreme când Bannon este victima unei acțiuni de „swatting”. Și el nu singurul critic al puterii care pățește așa ceva.

La sfârșitul lunii august, două seri la rând, congresmena Marjorie Taylor Greenes-a trezit cu forțe de ordine masive la ușa casei sale, descinse în urlete de sirene și în scârțâit de cauciucuri.

După primul apel, la poliție a sunat din nou telefonul și o voce generată de computer a spus că este „furios din cauza poziției lui Greene față de drepturile tinerilor transgenderi”.

Taylor Greene este probabil cel mai agresiv critic al lui Biden din întregul Congres.

„Swattingul” este o hărțuire deosebit de periculoasă pentru cei care sunt ținta sa, în trecut înregistrându-se incidente fatale, din cauza unor polițiști surescitați, care i-au ucis pe locuitorii de la adresa respectivă, luându-i drept criminali.

Bannon, acum în vârstă de 68 de ani, a declarat:

„Acestea sunt tentative pentru a fi ucis de poliție.”

Dintr-o proastă evaluare din partea poliției, sau din cauza unui gest involuntar al celeilalte părți, poți fi împușcat, a explicat consilierul.

„Este foarte periculos, ei (administrația Biden) încearcă să provoace asasinate. Încearcă să monteze poliția pentru a o pune într-o situație în care să ucidă din greșeală oponenții politici ai regimului Biden.”

Bannon a atras atenția că alerta la poliție a avut loc cu mai puțin de o oră înainte de discursul în care Biden i-a atacat dur pe simpatizanții lui Trump și mișcarea MAGA (Make America Great Again).

Biden a afirmat că MAGA „reprezintă un extremism care amenință înseși temeliile republicii noastre”.

Și în cazul lui Bannon, cel care a alertat poliția a folosit o voce generată de computer.

„Asta vine direct de la Casa Albă. Îi asmut pe simpatizanții cei mai periculoși și mai deranjați ai partidului lor”ț

„Și-au dorit imagini cu poliția încercuind casa mea și cu mine ieșind, pentru a pune asta pe ecran în paralel cu discursul lui Biden din Philadelphia. Partizanții smintiți ai lui Joe Biden au sincronizat perfect acțiunea.”

Bannon a comparat această instigare la ură împotriva oponenților cu epurările politice din vremea lui Mao.

În timpul Revoluției Culturale, China era bântuită de bande de tineri ideologi fanatici care lichidau pe oricine părea să aibă rezerve față de regim.