ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Momente de groază trăite de pasagerii aflați la bordul unei aeronave Air Asia, care decolase din Australia cu destinația Malaezia și care a fost nevoită să se întoarcă de unde a plecat din cauza unor probleme tehnice alarmante.

Aeronava trebuia să ajungă în Malaezia, dar din cauza unei probleme la un motor acesta a început să se „zdruncine ca o mașină de spălat”. Zborul companiei malaeziene low cost cu destinația Kuala Lumpur s-a confruntat cu dificultăți la circa o oră și jumătate după ce a decolat de la Perth.
Incidentul l-a descurajat foarte mult și pe pilot, care, deși avea în spate o experiență de 44 de ani, a cerut pasagerilor  să se roage, pentru ca aeronava să ajungă acasă cu bine, scrie Fox News.

Unul dintre pasageri, Sophie Nicolas, a povestit: „Pilotul ne-a spus atunci: sper că toți faceți o rugăciune, pentru că și eu voi face una și să sperăm că vom ajunge acasă fără probleme”.
 
Brenton Atkinson a declarat, de asemenea, că avionul a fost zguduit mult mai puternic decât atunci când se produc turbulențe normale. „Cred că a fost vorba despre un motor care nu mai funcționa cum trebuie, cel puțin asta ne-au zis. A fost ca și cum am fi stat pe o mașină de spălat. Prin hublou se vedea motorul care era zguduit. După aterizare, ne-am dat seama că o pală a turbinei s-a desprins”, a povestit el.

AirAsia a avut primul său accident mortal în decembrie 2014, când un aparat s-a prăbușit, în condiții meteo nefavorabile, în largul Indoneziei, cu 162 de persoane la bord