ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Expulzarea a doi diplomați ruși din Estonia constituie „un act neprietenos, care nu va rămâne fără răspuns”, a anunțat vineri Ministerul de Externe al Federației Ruse, informează agențiile de presă TASS și Reuters.

„Este un nou gest neprietenos și absolut nefondat, care nu va rămâne fără răspuns", a anunțat diplomația rusă într-un comunicat.

Anterior, Ministerul de Externe estonian a anunțat că Dmitri Kazenov, consulul general al Federației Ruse în Narva, și consulul Andrei Surgaev vor fi expulzați de pe teritoriul republicii. Potrivit TASS, diplomația estoniană a refuzat să precizeze motivele acestei expulzări.

Estonia și vecinii săi baltici, Letonia și Lituania, și-au proclamat independența de Uniunea Sovietică în anii 1990-1991, înainte de a adera la NATO și Uniunea Europeană în 2004.

Tensiunile dintre Moscova și Occident s-au intensificat în ultimii doi ani, după acțiunile Rusiei în Ucraina și campania sa militară în Siria de la sfârșitul lui 2015. Alianța Nord-Atlantică a hotărât anul trecut să amplaseze trupe în țările baltice și Polonia pentru a face față politicii agresive a Rusiei în regiune, relatează Agerpres.