ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că respingerea unei soluții diplomatice pentru încheierea conflictului sirian ar putea să aibă drept rezultat generarea unui război la scară largă, care ar produce „mișcări tectonice” în întreaga regiune a Orientului Mijlociu. Declarația vine după ce ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, a discutat telefonic cu secretarul de stat american despre normalizarea situației din metropola Alep, informează Reuters.

„Lobbyul american tulbură în aceste momente apele și nu permite ajungerea la un acord. Această logică este în categoria: de ce avem nevoie de diplomație, de Națiunile Unite, de negocieri ori de legislație internațională, de ce avem angajamente în arena internațională atunci când există putere și dreptul celui puternic [...] Deja cunoaștem prea binea această logică și nu este nimic nou. De obicei se termină cu un război la scară largă”, a declarat Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt nu a oferit niciun răspuns privind reacția rusă în cazul în care armata americană va utiliza forță împotriva Siriei.

„Nu pot să speculez cu privire la ce se va întâmpla dacă... Aceasta este sarcina experților. Sarcina mea este de a explica de ce este important să rămânem în cadru acordurilor. Dacă americanii lansează o agresiune directă împotriva forțelor guvernamentale siriene și a Damascului, atunci asta va cauza mișcări tectonice nu doar în teritoriul sirian, dar în întreaga regiune”, a notat diplomata.

Declarația vine după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a discutat telefonic sâmbătă seara cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, despre măsurile care ar putea să fie luate privind normalizarea situației din metropola asediată Alep.

De asemenea, secretarul de stat american a amenințat că Washingtonul ar putea să înghețe cooperarea cu Moscova în ceea ce privește Siria.