ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Nord-Atlantică ar putea desfășura pe flancul estic cinci batalioane cu rol de avertizor. Este vorba despre aproximativ 3.500 de militari desfășurați de-a lungul frontierelor Alianței cu Rusia, sub comandă americană, britanică și germană, potrivit declarațiilor ministrului britanic de Externe, făcute la finalul reuniunii de la Bruxelles.

Ultima întâlnire politică a aliaților înaintea summitului din vară de la Varșovia a întărit ideea că NATO trebuie să se concentreze cu prioritate pe zona flancului estic.

"Am căzut de acord să avem o abordare pe două planuri, în sensul în care avem nevoie de sporirea capacităților de apărare și de descurajare, în combinație cu dialogul politic", a spus Jens Stoltenberg, secretar general NATO.

Ministrul român de Externe a insistat, în contextul în care se evaluează problemele care ar putea apărea la Marea Baltică sau în zona Mării Negre, că aceasta din urmă trebuie avută în vedere cu prioritate.

Summitul NATO de la Varșovia va avea loc la începutul lunii iulie, potrivit tvr.ro. Până atunci, la Bruxelles va mai avea loc o întâlnire a miniștrilor Apărării din țările membre.