ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NATO va deschide Centrul de Contrainformaţii în sudul Poloniei, la Cracovia, până la sfârşitul anului. Informaţia a apărut în presa germană şi poloneză, unde se vorbeşte despre intensificarea acţiunilor ruse pe acest teren. La proiectul Alianţei Nord-Atlantice participă mai multe ţări, printre care şi România.

Este vorba despre o unitate de excelenţă a alianţei, care îşi propune să coodoneze activitatea unor aliaţi în domeniul spionajului şi combaterii terorismului.

Ţinta este contracararea acţiunilor specifice derulate intens de serviciile ruse în Europa, în special în contextul crizei ucrainene.

Facilitatea va găzdui între 40 şi 70 de militari, potrivit publicaţiei Die Welt, citată de tvr.ro

Polonia şi Slovacia şi-au adjudecat conducerea centrului şi au semnat recent un memorandum potrivit căruia la proiect participă, într-o primă etapă, Croaţia, Cehia, Lituania, Germania, România, Slovenia, Ungaria şi Italia.

Serviciile secrete preferă cooperarea bilaterală, iar acest centru reprezintă o etapă nouă în acţiunile derulate de NATO, a declarat ministrul adjunct al Apărării din Polonia.

Servicii secrete europene au raportat o intensificare a activităţii de spionaj a unităţilor ruse în ultimele 18 luni, inclusiv la nivelul misiunilor diplomatice sau la cartierul general al NATO, notează mai multe publicaţii internaţionale.