ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să trimită trupe în Turcia pentru a-şi apăra aliatul din flancul sudic, după ce avioane ruseşti au încălcat spaţiul aerian turc.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg,  a declarat, joi, la Bruxelles, că Alianța este pregătită ”să-şi apere toţi aliaţii, inclusiv Turcia, împotriva oricăror ameninţări. Stoltenberg a precizat că NATO  a răspuns deja, sporindu-şi capacitatea, abilitatea şi nivelul de pregătirie în a mobiliza forţe, inclusiv în sud, inclusiv în Turcia.

Stoltenberg a subliniat totodată că atacurile - aeriene şi cu rachete de croazieră - ale Rusiei reprezintă "motive de îngrijorare".
 
Declaraţia vine după ce Turcia a acuzat în repetate rânduri Rusia că avioanele sale de vânătoare i-au încălcat spaţiul aerian. Moscova a recunoscut acest lucru, dar a precizat că a fost vorba de o greşeală, nicidecum o intenţie.

Ankara a declarat că o altă încălcare a spaţiului aerian va fi interpretată ca o ameninţare.