ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NATO a făcut trimitere la o declarație din decembrie 2016 a secretarului său general, Jens Stoltenberg, drept răspuns la solicitările presei de a comenta declarația în care președintele ales al SUA, Donald Trump, a calificat organizația drept "învechită", transmite luni AFP.
 
"Sunt absolut convins că Statele Unite își vor menține implicarea în cadrul NATO, în legăturile transatlantice și în garantarea securității Europei" este declarația lui Stoltenberg prin care NATO a răspuns, fără vreun alt comentariu, solicitării agenției France Presse de a comenta declarațiile lui Trump. Secretarul general a Alianței Nord-Atlantice a făcut afirmația redistribuită luni în data de 6 decembrie, la Bruxelles, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de externe ai statelor NATO.

El a mai spus atunci că își bazează încrederea în Donald Trump pe observațiile făcute de "numeroși lideri europeni" și pe o o discuție telefonică avută cu Trump la câteva zile după ce a fost ales președinte.