ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul de San Francisco îi INTERZICE așa-zisei „catolice devotate” Nancy Pelosi să primească împărtășania din cauza votului său pentru codificarea Roe vs. Wade și a sprijinului acordat avortului

Arhiepiscopul de San Francisco, Salvatore Cordileone, a făcut publică scrisoarea pe care i-a trimis-o vineri președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

„Un legislator catolic care susține avortul... comite un păcat vădit grav”, a scris el

Cordileone a spus că a contactat-o pe Pelosi de numeroase ori pentru „a o ajuta să înțeleagă răul grav pe care îl săvârșește”.

Arhipesciopul Cordileone a insistat că decizia a fost pastorală și nu politică.

Catehismul Bisericii Catolice, ca și a celei Ortodoxe numește avortul „rău” - un păcat strigător la cer, o crimă -, iar învățătura nu s-a schimbat și rămâne neschimbată.

În 2008, Pelosi a declarat că refuzul de a primi împărtășania ar fi o „lovitură”.

Arhiepiscopul de San Francisco, Salvatore Cordileone, i-a interzis președintelui democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, accesul la Sfânta Împărtășanie, după ce aceasta a susținut menținerea decizie Roe vs Wade, rediscutată acum de Curtea Supremă a SUA.

Cordileone a precizat vineri, într-o declarație, că Pelosi nu va fi admisă la Sfânta Împărtășanie în Arhiepiscopia de San Francisco și nu se poate prezenta pentru a primi Euharistia, până când nu renunță la sprijinul său pentru avort.

Aceasta este cea mai recentă evoluție după informația scursă public cu privire la proiectul de decizie privind avortul al Curții Supreme de la începutul acestei luni și cea mai recentă încercare a bisericii de a riposta politicienilor liberali care spun că sunt catolici, dar susțin întreruperile de sarcină.

Președintele Joe Biden, care se descrie ca fiind un catolic devotat și care participă în mod regulat la slujbă, a fost, de asemenea, amenințat cu interzicerea împărtășaniei din cauza poziției sale pro-avort, amintește DailyMail.

Episcopii catolici conservatori au spus că nici lui, nici lui Pelosi nu ar trebui să li se permită să primească împărtășania.

Și în România au existat cazul de pretenși ortodocși care au susțin chiar de la Televiziunea Patriarhiei, Trinitas TV, injectarea cu seruri experimentale produse sau dezvoltate prin folosirea celulelor de la fetuși umani avortați și ciopârți de vii.

„Deoarece nu v-ați renegat public poziția privind avortul și continuați să vă referiți la credința dumneavoastră catolică pentru a vă justifica poziția și pentru a primi Sfânta Împărtășanie, a sosit momentul. Prin urmare, în lumina responsabilității mele ca Arhiepiscop de San Francisco de a fi "preocupat de toți credincioșii creștini încredințați în grija [mea]" (Codul de Drept Canonic, can. 383, §1), prin intermediul acestei comunicări vă anunț că nu vă veți prezenta la Sfânta Împărtășanie și, dacă o veți face, nu veți fi admisă la Sfânta Împărtășanie, până când nu veți renega public susținerea dvs. pentru legitimitatea avortului și nu veți mărturisi și primi iertarea acestui păcat grav în sacramentul Penitenței.”, a scris Arhiepiscopul.

„Un legislator catolic care susține avortul provocat, după ce cunoaște învățătura Bisericii, comite un păcat vădit grav, care este o cauză scandaloasă pentru toți ceilalți”, spune Cordileone în scrisoarea pe care  o puteți găsi în ORIGINAL AICI.

Citiți pe aceeași temă și Alin Alexandru: PRIMA DOAMNĂ LOVEȘTE SUB CENTURĂ