ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O navă militară rusă a intrat în coliziune cu un vas comercial care plecase din România cu destinația Iordania, joi, în sud-vestul Mării Negre, cel mai probabil din cauza ceții. Anunțul a fost făcut de Paza de Coastă a Turciei, care a precizat că toți cei 78 de membri ai echipajului navei ruse au fost salvați.

Vasul cargou, care plecase din portul Midia-Năvodari și transporta 8.800 de oi nu a suferit stricăciuni semnificative în urma coliziunii, a precizat presa turcă. Nava își va putea continua cursa către destinație, după ce se vor încheia cercetările, scrie Washington Post.

De la Moscova, Ministerul rus al Apărării a făcut imediat o declarație de presă prin care a confirmat că nava militară, care era în misiune de recunoaștere, se afla în pericol de a se scufunda în Marea Neagră în urma coliziunii cu un alt vas, de tip cargo, care transporta animale vii. Ulterior, la aproape două ore și jumătate de la coliziune, nava s-a scufundat. Potrivit Interfax, nava „Liman” era destinată culegerii de informații și recent se întorsese dintr-o misiune în Marea Mediterană.

Pe nava rusească se aflau 78 de marinari, în timp ce echipajul celuilalt vas număra 17 oameni.

Informațiile inițiale vorbeau despre răniți și dispăruți, dar ulterior Moscova a precizat că toți marinarii ruși sunt teferi, o parte dintre ei au fost salvați de o navă a pazei de coastă turce și vor fi transbordați pe un alt vas rusesc. 

Potrivit presei turce, în zonă ar fi fost ceață densă și aceasta este cauza probabilă a accidentului. 

Premierul turc,  Binali Yildîrîm, l-a sunat pe omologul rus, Dmitri Medvedev, pentru a-și exprima regretul față de accident.

Nava Liman, intrată în serviciul forțelor ruse în 1970, ar fi monitorizat exerciții desfășurate de NATO în Marea Neagră, scrie Agerpres, care menționează că informția este furnizată de surse militare citate de agenții internaționale de presă.