ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a anunțat miercuri că negocierile de pace de la Geneva asupra Siriei au fost suspendate temprorar, până la 25 februarie. Oficialul Națiunilor Unite a explicat că negocierile nu au eșuat, dar că "mai sunt încă lucruri de făcut, nu doar de către noi, ci și de către toți cei care sunt implicați' în criza siriană".

În consecință, emisarul ONU a anunțat o 'pauză' în negocierile de pace, care nici nu au demarat după sosirea delegațiilor regimului de la Damasc și a opoziției, vineri și sâmbăta trecută, informeaza Agerpres. "Acesta nu este nici sfârșitul, nici eșecul negocierilor", a afirmat Staffan de Mistura, asigurând că cele două părți doresc să vadă demarând un proces politic.

Înainte de data prevăzută pentru reluarea negocierilor, o reuniune a grupului internațional de sprijin pentru Siria, compus din circa 20 de țări implicate în dosar, printre care principalii susținători ai regimului de la Damasc și ai opoziției, este prevăzută să aibă loc la 11 februarie la Munchen.

Negocierile menite să găsească o soluție pentru conflictul care sfâșie Siria de cinci ani de zile, smulse sub puternică presiune internațională, sunt îngreunate de la început de imensa prăpastie care îi separă pe inamicii sirieni și de situația pe teren.

Procesul a 'început' vineri, cu sosirea delegației regimului de la Damasc, care a avut o întrevedere cu Staffan de Mistura, la Biroul Națiunilor Unite.