ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Bashar al-Assad a primit o invitație privind reluarea negocierilor pe tema soluționării conflictului pe 14 martie, la Geneva, anunță surse din cadrul delegației siriene, citate de site-ul cotidianului Le Figaro.
 
"Delegația oficială a primit duminică o invitație din partea ONU pentru negocieri pe 14 martie, la Geneva", a precizat sursa citată.
 
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește, conform estimărilor ONU, 270.000 de morți, conform Mediafax.

Oficialul sirian nu a precizat în ce zi ar urma să sosească delegația siriană la Geneva pentru negocieri indirecte ale regimului Bashar al-Assad cu opoziția.

Un armistițiu între forțele insurgente ale opoziției și Administrația Bashar al-Assad este în vigoare începând din 27 ianuarie.